Dorpsstraat 98

Valkenswaard

Verkocht

plattegronden
locatie

omschrijving

Ruimte, ruimte en nog meer ruimte! In deze vooroorlogse woonboerderij in Borkel en Schaft vind je het volop! Niet alleen in, maar ook om het huis: het kavel is zeer royaal en ook de bijgebouwen bieden de gebruikers ruimte in het kwadraat.
Het huis heeft allerlei mogelijkheden, zo is bijvoorbeeld het creëren van een bed and breakfast een optie, kan er gekozen worden voor het houden van dieren of geklust of gewerkt worden in de grote werkruimte in de woning.
Benieuwd naar wat het huis jou te bieden heeft? Je bent van harte welkom voor een bezichtiging!

LIGGING:

De Dorpsstraat is eigenlijk 'de kern' van Borkel en Schaft. Hier worden in het dorp charmante woonboerderijen, het marktplein, de kerk en bedrijvigheid gecombineerd. Op loopafstand bevindt zich prachtige natuur en binnen slechts enkele autominuten ben je in het centrum van Valkenswaard.

INDELING WOONHUIS:

Begane grond:

Aan de voorzijde van het huis bevindt zich een verzorgde voortuin, met rechts van de woning een grote oprit voor meerdere auto's.

Vanuit de entree is er toegang tot een hal, met aansluitend een werk-/studeerkamer ('opkamer') aan de straatzijde en een woonkeuken.

De sfeervolle woonkamer, welke beschikt over een gashaard, biedt voldoende ruimte voor een grote eethoek en een fijne zithoek.
De naastgelegen woonkeuken is voorzien van een in een hoek opgestelde keukeninrichting met volop kastruimte, een gaskookplaat, afzuigkap, oven/magnetron, koelkast en vaatwasser.
Voor extra provisie kan gebruik worden gemaakt van een praktische manshoge kelder.

Via de keuken is er een doorloop naar een achterportaal met (gasten-)toilet, met daarnaast een deur naar de oprit naast de woning.

Werken vanuit huis of een speelkamer op de begane grond? Hier kan het uitstekend: vanuit het achterportaal is er toegang tot een ruime (2e) werk-/speelkamer.

Vanuit het achterportaal is er verder een doorloop naar een zeer ruime badkamer (met groot ligbad, douche, dubbele wastafel en toilet), een bijkeuken (met keukenblok en 2e douche) en een wasruimte.
Hier bevindt zich de opstelling van de CV-apparatuur en is er een aansluitmogelijkheid voor de wasapparatuur.

Op dit moment is het achterste gedeelte van de woning gesplitst in enerzijds een 2-tal ruime hobbyruimtes en een schuur c.q. berging.
Dit deel van het huis is vrij eenvoudig afgewerkt maar wie op zoek is naar een woning met uitzonderlijk veel hobby-/werkruimte of graag veel plek wil voor bijvoorbeeld het stallen van auto's kan hier zijn hart ophalen.
De huidige eigenaren hebben een deel van deze ruimte in gebruik als 'speel-/werkruimte c.q. bijkeuken' en de rest grotendeels in gebruik voor opslag en het stallen van motorvoertuigen.
Vanzelfsprekend kan een nieuwe eigenaar er voor kiezen dit gedeelte van de woning te upgraden tot hoogwaardige woonruimte.

Eerste verdieping:

Vanuit de opkamer aan de voorzijde van het huis, is er toegang tot de eerste verdieping.

De voorzijde van het huis beschikt over 4 (slaap-)kamers, alle met voldoende ruimte voor een 1- of 2-persoonsbed en het plaatsen van een kast en/of bureau.
Een van de kamers biedt toegang tot het achterste gedeelte van het huis.
Dit (grote) gedeelte van de verdieping is eenvoudig afgewerkt en doet op dit moment dienst als zolder-/bergruimte.
Net als bij de ruimte op de begane grond liggen er hier voor een nieuwe eigenaar volop kansen tot het creëren van extra woonruimte of slaapkamers.

INDELING AANBOUW / BED AND BREAKFAST:

In het verlengde van het woonhuis is er een (eenvoudige) aanbouw aanwezig, die in het verleden is gebruikt als Bed and Breakfast.
Deze ruimte is eenvoudig afgewerkt maar kan desgewenst gerenoveerd worden en opnieuw in gebruik worden genomen als gastenverblijf!
De ruimte is op dit moment gesplitst in een woon- en slaapgedeelte, een keuken en een doucheruimte met toilet.

BIJGEBOUWEN:

De huidige eigenaren hebben recent links naast de woning een fraai houten bijgebouw c.q. kapschuur geplaatst.
Deze ruimte wordt gebruikt als sfeervolle terrasoverkapping met aansluitende berging en is voorzien van 16 zonnepanelen.

Daarnaast is er een zeer royaal stenen bijgebouw aanwezig.
Dit bijgebouw is op dit moment gesplitst in diverse delen.
In het verleden is het voorste gedeelte gebruikt als stal (op dit moment niet meer als zodanig in gebruik).
Daarnaast is een groot deel in gebruik als stalling voor auto's; het achterste gedeelte is in gebruik als werk-/hobbyruimte en er is een carport.

TUIN:

De woning is gelegen op een zuid-gesitueerd perceel, met een prachtig groot gazon, een fijn terras en een grote oprit naar het achterste bijgebouw, rechts naast de woning.
Parkeren kan uitstekend op eigen terrein (met meerdere auto's) en er zijn tal van mogelijkheden om de tuin te gebruiken (siertuin, speelmogelijkheden etc. etc.).

ALGEMEEN:

- Bouwjaar van de woning is 1925
- Perceeloppervlakte 3.580 m2
- Totale gebruiksoppervlakte van het woonhuis 507 m2 waarvan 233 m2 gebruiksoppervlakte wonen en 273 m2 overig inpandige meters
- De begane grond van het woonhuis is voorzien van vloerverwarming
- Met veel mogelijkheden in externe bergruimtes (deels houten kapschuur, deels groot bijgebouw met garage, stal etc.)
- Mogelijkheid voor het creëren van een Bed and Breakfast bij de woning!
- Een deel van de boerderij is op dit moment eenvoudig afgewerkt doch het voorste gedeelte is uitstekend te bewonen!
- Een koper kan met dit huis alle kanten op; er zijn allerlei mogelijkheden voor werken aan huis, verdubbelen van het gebruiksoppervlakte wonen door verbouwen van het achterste gedeelte, etc. etc.!
- Ligging in Borkel en Schaft op centrale locatie in landelijke omgeving
- De aanvaarding is in overleg

Interesse gewekt? Bel voor een vrijblijvende bezichtiging voor een echte goede indruk van het huis!

Tot zekerheid van de nakoming van de verplichtingen van de koopovereenkomst dient de kopende partij, binnen zes weken na het tot stand komen van de koopovereenkomst, een bankgarantie (10% van de koopsom) te stellen bij een Nederlandse bankinstelling c.q. een waarborgsom (10% van de koopsom) te storten bij de notaris.

We helpen je graag!

kenmerken

Bouwjaar:
1925
Aantal kamers:
7
Aantal slaapkamers:
4
Woonoppervlakte:
233 m2
Perceeloppervlakte:
3.580 m2
Energielabel:
G
Garage:
Vrijstaand steen, Inpandig
Inhoud:
1.807 m3
Isolatie:
Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas
Verwarming:
CV ketel
Ligging:
Landelijk gelegen
Warm water:
CV ketel

locatie

Deel deze woning: